کلینیک خواب
کلینیک خواب برای تشخیص اختلالات خواب برای بسیاری از افرادی که نمیتوانند خواب شبانه آرام داشته باشند، استفاده میشود. در مقاله ما میتوانید در مورد کلنیک خواب و موارد دیگر اطلاعات کسب کنید. پس پیشنهاد میکنیم تا آخر این مقاله همراه ما بمانید.

کلینیک خواب چیست؟
کلینیک خواب برای تشخیص مشکلات در افراد مبتلا به اختلالات خواب استفاده میشود. درمان مشکلات خواب که باعث مشکلات روحی و جسمی زیادی میشود، بسیار مهم است. به خواب رفتن و به خواب ماندن یکی از تواناییهای مهم است. امکان بیدار شدن از خواب به دلیل خروپف در هنگام خواب و احساس خفگی در هنگام خواب وجود دارد. برای شناسایی چنین شرایطی از نظر پزشکی، باید در حین خواب، علائم پیگیری شوند. با خوابیدن در محیط بیمارستان، امکان پیگیری صوتی و تصویری شما توسط کارشناسان فراهم میشود.
در کلینیک خواب چه کارهایی انجام میشود؟
در کلینیک خواب، تست خواب برای تشخیص بیماریهای حوزه پزشکی انجام میشود. آزمایشات در آزمایشگاه خواب انجام میشود و مشکلی که باعث به خواب رفتن یا بیدار شدن فرد از خواب میشود، آشکار میشود.
در کلینیک خواب چه اتفاقی میافتد؟
در آزمایشگاه خواب، تست خواب برای تشخیص بسیاری از اختلالات مرتبط با خواب استفاده میشود. شما باید در کلینیکهای سرپایی که آزمایشی به نام پلی سومنوگرافی انجام میشود، یک شب بمانید؛ در طول شب، نور، صدا کنترل خواهد شد. از آنجایی که شما در یک اتاق یک نفره خصوصی اقامت دارید، هیچ موقعیتی وجود نخواهد داشت که خواب شما را مختل کند. در طول شب، واکنشهای شما در هنگام خواب ثبت میشود و سعی میشود، مشکل شناسایی شود. اگر دائماً بیدار هستید یا نمیتوانید در مرکز خواب به خواب بروید، نتایج تجزیه و تحلیل شده به پزشک شما ارسال میشود.
اختلاات خواب چیست؟
از جمله اختلالات خواب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خروپف (خس خس سینه شدید)
- وحشت خواب
- آپنه خواب
- بیماری بی خوابی
- شکایات بی خوابی
- خواب بی وقفه
- حرکات بی قرار پا
- اختلال رفتاری در خواب
- رفتار خوردن در خواب
- مشکل راه رفتن در خواب
- خواب آلودگی بیش از حد، ناتوانی در بیدار شدن
در صورت وجود اختلالات خواب ذکر شده میتوان با انجام تست خواب به تشخیص قطعی بیماریها پرداخت. درمان مشکلات خواب نه تنها بر کیفیت زندگی فرد تأثیر مثبت خواهد گذاشت، بلکه بر سلامت روحی و جسمی فرد نیز تأثیر میگذارد.
روشهای درمانی کلینیک خواب چیست؟
پس از انجام تست خواب در پلی کلینیک خواب ممکن است با مشکلاتی مواجه شوید که باعث میشود نتوانید راحت بخوابید. به لطف درمان مشکلاتی که مانع از خواب شبانه شما میشود، کیفیت زندگی شما افزایش مییابد و میتوانید راحتتر با زندگی روزمره سازگار شوید. از آنجایی که علل زمینهای مشکلات خواب میتواند بسیار متفاوت باشد، درمانها نیز بسیار متنوع هستند. گاهی اوقات در حالی که از روشهایی مانند قرصهای خوابآور و رواندرمانی استفاده میشود، میتوان از درمانهایی مانند جراحی برای برطرف شدن مشکل خروپف استفاده کرد.

آمادگیها و ملاحظات لازم قبل از آزمایشگاه خواب
نوشیدنیهایی مانند الکل، چای، قهوه که ممکن است بر الگوی خواب تأثیر میگذارند باید تا حد امکان در روز آزمایش مصرف نشوند. برای اینکه سوابق آزمایش قابل اطمینان باشد باید بدن و مو تمیز باشند، موها با شامپویی که فاقد مرطوب کننده باشد باید شسته شود و بعد از حمام از محصولاتی مانند ژل و اسپری روی موها استفاده نشود. شب قبل، شام سبک میل کنید. در صورت استفاده از داروهای روتین (قلبی، فشار خون، دیابت و …) حتما باید قید شود که به غیر از این داروها از داروهای خواب آور و اعصاب آور در روز آزمایش استفاده نشود. شما باید وسایل خود مانند لباس خواب و دمپایی را به همراه داشته باشید که هنگام حضور در آزمون احساس راحتی کنید. در طول تست خواب، هیچ متصدی اجازه حضور در اتاق را ندارد تا آزمون به درستی به پایان برسد.
چه کسانی میتوانند به آزمایشگاه خواب مراجعه کنند؟
اختلال انسدادی خواب (آپنه انسدادی خواب)، از جمله اختلالات خواب است. معمولاً اگر علائم مشکوک زیر را دارید باید به کلینیک خواب مراجعه کنید.
- خواب آلودگی در طول روز (به خواب رفتن در طول روز)
- خروپف بلند
- توقف خواب یا قطع تنفس
- خواب بی قرار
- نارکولپسی
- اختلال حرکتی دورهای پا؛ سندرم پاهای بی قرار (حرکت پاها معمولاً در هنگام خواب)
- اختلال رفتاری REM
تست خواب (پلی سومنوگرافی) چیست؟
تست خواب که پلی سومنوگرافی نیز نامیده میشود، روشی است که برای تشخیص قطعی اختلالات خواب مانند خروپف و سندرم آپنه خواب استفاده میشود. این آزمایش با نظارت بر بیمار با سنسورهایی که در قسمتهای مختلف بدن او در هنگام خواب در طول شب قرار میگیرد، انجام میشود. هر چه حساسیت و تعداد حسگرهای استفاده شده بیشتر باشد، اطلاعات بیشتری در مورد میزان بیماری به دست میآید. در نتیجه این آزمایش که در آزمایشگاه خواب انجام میشود، تعداد و مدت وقفههای تنفسی در خواب، میزان کاهش اکسیژن همراه با آن و بینظمی در ضربان قلب مشخص میشود.
-
آموزش ورزش های بازتوانی ریه توسط دکتر اردا کیانی
21 فروردین 1402 -
اسپری تنفسی سروفلو چیست و چه کاربردی دارد؟
17 خرداد 1402 -
برونشکتازی : علت، علائم، تشخیص و درمان آن!
13 خرداد 1402 -
اسپانسری در مسابقات فوتسال بیمارستان ها و مراکز خصوصی تهران
11 خرداد 1402 -
ویروس کرونا( کووید ١٩) با ریه انسان چه میکند؟
10 خرداد 1402 -
تشخیص اختلالات خواب
8 خرداد 1402 -
خلط خونی نشانه چیست؟
6 خرداد 1402 -
امضای تفاهم نامه با بیمارستان فوق تخصصی تندیس
31 اردیبهشت 1402 -
علت آب آوردن ریه در افراد مسن
3 خرداد 1402 -
دستگاه اکسیژن : انواع، مزایا و اجاره آن!
27 اردیبهشت 1402 -
تفاوت میان بیماری برونشیت و ذات الریه
25 اردیبهشت 1402