مقالات

شربت سرفه کودکان: نحوه مصرف و کاربرد آن!

10 اردیبهشت 1403 60 بازدید 0 نظر

بیشتر اوقات، نیازی به درمان سرفه نیست، مگر اینکه سرفه باعث ناراحتی یا اختلال در خواب شود. سرفه‌های کودکان معمولاً پس از چند هفته خود به خود برطرف می‌شود. داروهای سرفه، سرفه را از بین نمی‌برند، اما ممکن است باعث شود کودک احساس راحتی بیشتری کند. در این مقاله، انواع و کاربرد شربت سرفه کودکان را مورد بررسی قرار خواهیم داد، همراه باشید. 

شربت سرفه کودکان

شربت سرفه کودکان 

معمولاً نیازی به درمان سرفه کودک با دارو نیست. سرفه به کودک کمک می‌کند مخاط، عفونت‌ها و محرک‌ها را از دستگاه تنفسی خود خارج کند. با این حال، اگر سرفه کودک باعث ناراحتی یا اختلال در خواب او شود، ممکن است نیاز به استفاده از شربت سرفه کودکان باشد. 

علل سرفه در کودکان

شایع‌ترین علت سرفه در کودکان سرماخوردگی است. معمولا کودکان ۶ تا ۸ بار در سال دچار سرماخوردگی می‌شوند. بزرگسالان به طور متوسط ۲ الی ۳ بار در سال به سرماخوردگی مبتلا می‌شوند. سایر علل سرفه در کودکان عبارتند از: 

  • آلودگی هوا: دود اتومبیل یا دود تنباکو می‌تواند باعث سرفه در کودک شود. 
  • آلرژی: مواد آلرژی‌زا مانند موی حیوانات خانگی می‌تواند باعث سرفه‌های آلرژیک شود. داروهای آلرژی می‌توانند به کنترل این نوع سرفه‌ها کمک کنند. 
  • آسم: یکی از شایع‌ترین علل سرفه مزمن در کودکان است. محرک‌های آسم را بشناسید.
  • ورزش: ورزش می‌تواند باعث سرفه شود، به خصوص اگر هوا سرد یا آلوده باشد. 
  • عفونت سینوسی: فشار داخل سینوس ممکن است باعث سرفه شود. 
  • برونشیولیت: ذات الریه، سیاه سرفه یا گیر کردن یک جسم خارجی در راه هوایی، از دیگر علل جدی سرفه در کودکان به حساب می‌آیند. 

شایع‌ترین بیماری‌های تنفسی کودکان را بشناسید!

انواع شربت سرفه کودکان

انواع مختلف داروهای سرفه و سرماخوردگی وجود دارد که هرکدام عملکرد متفاوتی دارند. داروهای ضد احتقان بینی گرفتگی بینی را باز می‌کنند تا تنفس راحت‌تر شود. خلط آورها مخاط را در ریه‌ها شل می‌کنند تا فرد بتواند آن را از طریق سرفه کردن خارج کند. سرکوب کننده‌های سرفه دفعات سرفه را کاهش می‌دهند. آنتی هیستامین‌ها عطسه و آبریزش بینی را متوقف می‌کنند و مسکن‌ها، سردرد، درد و تب را کاهش می‌دهند. 

دکسترومتورفان برای کودکان زیر ۴ سال

اگر فردی بخواهد به کودک داروی سرفه بدهد، می‌تواند یکی از داروهای دکسترومتورفان (DM) را انتخاب کند که در اکثر شربت‌های سرفه وجود دارد. عسل در کاهش دفعات سرفه در کودکان موثر است. همیشه دستورالعمل‌های روی بسته‌بندی را دنبال کنید. 

کاربرد دکسترومتورفان 

این دارو برای تسکین موقت سرفه‌های بدون خلط ناشی از برخی عفونت‌های مجاری هوا (مانند سینوزیت، سرماخوردگی) استفاده می‌شود. این محصول، یک سرکوب کننده سرفه است که با کاهش احساس نیاز به سرفه عمل می‌کند. از این محصول برای درمان علائم سرماخوردگی در کودکان کمتر از ۶ سال استفاده نکنید مگر اینکه به طور خاص توسط پزشک تجویز شود. برای کاهش خطر عوارض جانبی جدی، تمام دستورالعمل‌های دوز را به دقت دنبال کنید. 

نحوه استفاده از شربت دکسترومتورفان 

این دارو را به صورت خوراکی، معمولاً هر ۴ تا ۱۲ ساعت در صورت نیاز یا طبق دستور پزشک مصرف کنید. در صورت بروز ناراحتی معده، با غذا یا شیر مصرف شود. از یک دستگاه اندازه گیری دارو برای اندازه گیری دوز دارو استفاده کنید. اگر سوسپانسیون مصرف می‌کنید، قبل از اندازه گیری دوز، محصول را به خوبی تکان دهید. 

دوز بر اساس محصولی که مصرف می‌کنید، سن، وضعیت پزشکی و پاسخ بیمار به درمان است. اگر پزشک به شما دستور مصرف روزانه این دارو را داده است، آن را به طور منظم مصرف کنید تا بیشترین سود را از آن ببرید. 

درمان های خانگی

درمان‌های خانگی برای سرفه کودکان

اگر عفونت ویروسی علت سرفه باشد، بیشتر سرفه‌ها تا ۲ هفته طول می‌کشد. خانواده‌ها می‌توانند به کاهش علائم سرفه کمک کنند تا کودک با استفاده از داروهای خانگی احساس راحتی بیشتری کند. درمان‌های خانگی عبارتند از: 

  • مایعات
  • منتول مالش
  • رطوبت سازها
  • عسل
  • قطره یا اسپری بینی 

برای عفونت ریه چه چیزی باید خورد؟

مایعات

کودک باید هنگام سرفه، مایعات شفاف زیادی بنوشد. نوشیدنی‌های گرم می‌توانند به تسکین گلودرد کمک کنند. همیشه اطمینان حاصل کنید که مایع به اندازه کافی خنک باشد تا کودک بنوشد. 

منتول مالش

کودکان بالای ۲ سال ممکن است از مالش منتول برای تسکین علائم سرفه بهره‌مند شوند. منتول به کمک می‌کند تا جریان هوا را از طریق مجاری بینی بهبود بخشد و ممکن است به خواب بهتر کودکان کمک کند. والدین می‌توانند یک لایه ضخیم را روی قفسه سینه و گردن کودک خود بمالند. 

رطوبت سازها

افراد می‌توانند از یک مرطوب کننده یا خنک کننده برای تنفس راحت‌تر استفاده کنند. مرطوب نگه داشتن مجاری تنفسی می‌تواند به راحت‌تر سرفه کردن کمک کند. FDA توصیه می‌کند از مرطوب‌کننده گرم استفاده نکنید، زیرا می‌تواند باعث تورم در مجرای بینی شود و تنفس را دشوار تر کند. مرطوب کننده‌ها یا بخار سازهایی که از آب گرم استفاده می‌کنند، به دلیل خطر سوختگی در صورت واژگون شدن توصیه نمی‌شوند. 

عسل

برای کودکان بالای ۱۲ ماه، عسل می‌تواند به بهبود شدت و دفعات سرفه کمک کند. از نصف تا یک قاشق چایخوری عسل تا ۴ بار در روز، مستقیماً از قاشق یا حل شده در آب گرم استفاده کنید. نباید به کودکان زیر ۱۲ ماه عسل بدهند زیرا خطر ابتلا به بیماری به نام بوتولیسم نوزادی وجود دارد. 

قطره یا اسپری بینی 

قطره یا اسپری بینی، از بدو تولد مناسب است. آن‌ها به پاکسازی مجرای بینی کمک می‌کنند و ممکن است دفعات سرفه‌های ناشی از آبریزش بینی را کاهش دهند. 

موارد منع شربت سرفه کودکان

سازمان غذا و دارو (FDA) توصیه می‌کند که داروهای سرفه را به کودکان زیر ۲ سال ندهید، زیرا عوارض جانبی می‌تواند بیشتر از فواید آن باشد. عوارض جانبی می‌تواند جدی باشد و حتی زندگی کودک را تهدید کند. در نتیجه، سازندگان اعلام کردند که داروهای سرفه و سرماخوردگی نباید برای کودکان زیر ۴ سال استفاده شود، در حالی که آکادمی اطفال آمریکا توصیه می‌کند از مصرف آن‌ها در کودکان کمتر از ۶ سال خودداری شود. 

علاوه بر این، FDA پیشنهاد می‌کند که همه داروها برای کودکان با دوز تخصصی ارائه شوند، زیرا دادن دوز بیش از حد به کودک، می‌تواند خطرناک باشد. داروهای حاوی کدئین و NSAIDها مانند: آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم نیز برای کودکان مناسب نیستند. 

کلام پایانی

انواع مختلفی از داروهای سرفه موجود است، اما شواهد کمی وجود دارد که نشان دهد این داروها نسبت به داروهای خانگی در کاهش علائم سرفه موثرتر هستند. داروهای OTC ممکن است عوارض جانبی ناخواسته‌ای ایجاد کنند که بیشتر از هر مزیتی باشد. اکثر سرفه‌ها بعد از ۲ هفته بدون دارو بهبود می‌یابند. درمان‌های خانگی که می‌توانند علائم سرفه را کاهش دهند عبارتند از نوشیدن مقدار زیادی مایعات، از جمله نوشیدنی‌های گرم، و استفاده از یک مرطوب‌کننده خنک‌کننده. اگر علائم بدتر شد یا کودک تب، درد و مشکل تنفسی مداوم داشت، باید تحت مراقبت‌های پزشکی قرار گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

call