خدمات

خروج جسم خارجی از ریه چگونه است؟

3 آذر 1401 384 بازدید 6 نظر

اجسام خارجی که در ریه کودکان یافت می‌شود شامل سکه‌، اسباب بازی‌های کوچک، غذاها (مانند نخود، لوبیا، آجیل یا حتی آب نبات) و سایر اشیاء کوچک (مثلاً مهره‌ها یا قرص‌ها) است. گاهی اوقات امکان دارد دندان‌های کنده شده یا حتی حشرات در ریه دیده شوند. نگران‌ کننده‌ترین جسم خارجی که در ریه پیدا می‌شود، باتری از نوع دکمه‌ای (مانند باتری‌های دوربین و ساعت) است، زیرا امکان دارد باعث نشت مواد مضر باشد. وجود جسم خارجی در مجاری تنفسی منجر به شروع ناگهانی تنگی نفس می‌شود و می‌تواند تهدید کننده زندگی باشد. ما در این مقاله به بررسی خارج کردن جسم خارجی از ریه و عوارض آن پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید. 

خروج جسم خارجی از ریه

اجسام خارجی در ریه چگونه کشف می‌شوند؟

اغلب والدین یا سایر مراقبان جسم خارجی را می‌بینند که توسط کودک قرار می‌گیرد و بیمار را به اورژانس یا پزشک اطفال می‌آورد. در موارد دیگر، علائم ذکر شده در بیمار به احتمال وجود جسم خارجی اشاره دارد. از طریق آزمایش‌ها یا روش‌های مختلف، می‌توان این موضوع را تایید کرد. اجسام خارجی در ریه می‌توانند باعث تنفس پر سر و صدا، مشکل در تنفس یا حتی ذات‌الریه مکرر (عفونت ریه) شوند. هنگامی که اشیاء در ریه قرار می‌گیرند، کودکان بیش از حد آب دهان خود را ترشح می‌کنند یا از خوردن یا نوشیدن دست می‌کشند.

تشخیص اجسام خارجی در ریه

تشخیص اجسام خارجی در ریه به یک عکس برداری بسیار ساده نیاز دارد که به آن رادیوگرافی قفسه سینه یا اشعه ایکس قفسه سینه می‌گویند. این بررسی کاملاً به وضوح نشان می‌دهد که چه سمت از ریه و چه چیزی گیر کرده است. معاینات عمیق‌تری مانند سی تی اسکن، سونوگرافی، اکسیمتری یا برونکوسکوپی نیز انجام می‌شود. تشخیص علت جسم خارجی بسیار مهم است، زیرا به پزشک اجازه می‌دهد بهترین و مناسب‌ترین درمان را انجام دهد.

علائم اجسام خارجی در ریه چیست؟

علائم اجسام خارجی که در ریه عبارتند از:

  • احساس خفگی
  • مشکلات تنفسی
  • تغییر رنگ صورت
  • سرفه مداوم

اگر جسم به شدت راه هوایی را مسدود کند، این علائم به طور ناگهانی ظاهر می‌شوند و نیاز به درمان فوری در اورژانس دارند. اگر جسم برای مدت طولانی در مجرای تنفسی قرار داشته باشد و باعث عفونت ریه شده باشد، ممکن است تب، ضربان قلب بالا و سقوط احتمالی ایجاد شود.

آیا اجسام خارجی از ریه همیشه باید برداشته شوند؟

برخی از اجسام خارجی، مانند آنهایی که در دستگاه گوارش بلعیده می‌شوند، امکان دارد همراه با اجابت مزاج از بدن خارج شوند و مشکل خاصی ایجاد نکنند. با این وجود، یک جسم خارجی مشکوک همیشه باید بررسی شود.

چگونه جسم خارجی از ریه خارج می‌شود؟

چگونه جسم خارجی از ریه خارج می‌شود؟

اگر پزشک در هر قسمت از راه هوایی از جمله ریه مشکوک به وجود جسم خارجی باشد، از برونکوسکوپ برای تایید وجود و برداشتن جسم استفاده مکند. برونکوسکوپ ابزاری لوله مانند است که به پزشک اجازه می‌دهد جسم خارجی را با بسیاری از ابزارهای تخصصی مختلف ببیند و خارج کند. به این برونبکوسکوپی، برونکوسکوپی سفت و سخت می‌گویند برخلاف برونکوسکوپی انعطاف پذیر که با یک لوله انعطاف پذیر انجام می‌شود.

در حین انجام برونکوسکوپی سفت و سخت، بیمار باید در اتاق عمل تحت بیهوشی عمومی باشد. ابزاری به نام لارنگوسکوپ در دهان بیمار قرار می‌گیرد تا زبان را پایین نگه دارد و به باز شدن راه هوایی کمک کند. سپس برونکوسکوپ به داخل ریه منتقل می‌شود. هنگامی که جسم دیده می‌شود، پزشک فورسپس (موچین) را از طریق برونکوسکوپ عبور می‌دهد تا جسم را گرفته و بیرون بکشد. از آنجایی که برخی از اشیاء امکان دارد به قطعات کوچکتر تقسیم شوند (به خصوص در مورد ذرات غذا)، قرار دادن و برداشتن برونکوسکوپی ممکن است چندین بار انجام شود تا اطمینان حاصل شود که همه اشیاء قبل از پایان عمل برداشته شده‌اند.

برونکوسکوپی چیست؟

آندوسکوپی برونش ابزار تشخیصی اولیه برای تشخیص و برداشتن اجسام خارجی استنشاقی است. برونکوسکوپ سفت و سخت بیش‌تر در بزرگسالان استفاده می‌شود.

عوارض برونکوسکوپی سخت چیست؟

عوارضی که می‌تواند با این روش همراه باشد عبارتند از: خونریزی، مشکلات ریتم قلب، مشکل در تنفس و آسیب احتمالی به دندان‌ها.

کلام آخر

وجود جسم خارجی در مجاری تنفسی منجر به شروع ناگهانی تنگی نفس می‌شود و می‌تواند تهدید کننده زندگی باشد. اجسام خارجی در ریه می‌توانند باعث تنفس پر سر و صدا، مشکل در تنفس یا حتی ذات‌الریه مکرر (عفونت ریه) شوند. هنگامی که اشیاء در ریه قرار می‌گیرند، کودکان بیش از حد آب دهان خود را ترشح می‌کنند یا از خوردن یا نوشیدن دست می‌کشند.

ارش

عالی بود

بیژن بام دژ

دکتر جان دست درد نکنه انشالله همیشه سلامت باشی انشالله همیشه سلامت باشی به ما بیمارها ریه کمک کنی بنده حالم خیلی خوب ممنونم برای تمام کمک های که شما برای من انجام دادی ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️بیژن از المان خدمتتان رسیده بودم

جلال

سلام من یه پسر ۱۷ ماهه دارم که دوسه بار پاپ کورن خورده و الان چند روزیه که نصب شب بیدار میشه و سرفه های زیادی می‌کنه به نحوی که نفسش بالا نمیاد یعنی ممکنه دلیلش رفتن پاپ کورن به ریه هایش باشه ممنون میشم راهنماییم کنید.

    DrKiani

    سلام بله احتمالش هست . باید معاینه انجام بشه

سبدگردان

دکتر جان سلام..من یه پسر ۸ ساله دارم که تخمه پرید تو گلوش..گهگداری سرفه میکنه...صدای نوز داره ریه هاش...

    DrKiani

    سلام و احترام . برای خروج جسم خارجی از ریه می تونید نوبت دریافت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

call