مقالات

مراقبت‌ های بعد از برونکوسکوپی

23 اردیبهشت 1402 71 بازدید 0 نظر

برونکوسکوپی، روشی است که برای مشاهده جزئیات دستگاه تنفسی در تشخیص و درمان بیماری‌های مختلف ریوی انجام می‌شود. این کار توسط وسیله‌ای به نام برونکوسکوپ انجام می‌شود. برونکوسکوپی، روشی است که نه تنها برای تشخیص، بلکه برای اهداف درمانی نیز قابل استفاده است. ما در این مقاله به بررسی مراقبت‌های بعد از برونکوسکوپی پرداخته‌‌ایم.

مراقبت های بعد از برونکوسکوپی

برونکوسکوپی چیست؟

برونکوسکوپی، روشی است که می‌تواند به تشخیص و درمان مشکلات در ریه‌ها و راه‌های هوایی کمک کند. معمولا با استفاده از بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. در موارد نادر، ممکن است نیاز به بیهوشی عمومی باشد. در روش برونکوسکوپی، ریه‌ها و راه‌های هوایی با یک لوله نازک و پلاستیکی دوربین بررسی می‌شوند. برونکوسکوپی را می‌توان از طریق بینی یا دهان انجام داد. علل شایعی که نیاز به برونکوسکوپی دارند، عبارتند از: سرفه مداوم، مشکل در تنفس، بیماری عفونت، یافته غیرطبیعی در عکس قفسه سینه یا سی تی اسکن. برونکوسکوپی می‌تواند به تشخیص تومورها و خونریزی در ریه‌ها کمک کند. برونکوسکوپی همچنین ممکن است برای نمونه برداری از مخاط یا بافت، حذف اجسام خارجی یا سایر انسدادها در راه‌های هوایی یا ارائه درمان مشکلات ریوی مورد استفاده قرار گیرد.

چرا برونکوسکوپی انجام می‌شود؟

برونکوسکوپی برای تشخیص موارد زیر استفاده می‌شود:

  • تشخیص هر گونه عفونت در ریه (به ویژه ذات‌الریه در افراد سیگاری)
  • سرفه‌ای که با وجود درمان ادامه دارد.
  • بیوپسی از بافت ریه
  • مشکوک به وجود تومور در ریه و گرفتن تکه‌ای از تومور
  • پاکسازی مخاط یا رفع انسدادی مانند تومور
  • قرار دادن استنت (یک لوله کوچک) در راه هوایی برای باز نگه داشتن راه هوایی مسدود شده.
  • در صورت خونریزی از ریه، تعیین محل و توقف خونریزی
  • بیوپسی از غدد لنفاوی نزدیک ریه
  • حذف اجسام خارجی مسدود کننده مجرای تنفسی

برونکوسکوپی چگونه انجام می‌شود؟

بهتر است بدانید که برونکوسکوپی، روشی است که با بی حسی موضعی و بیهوشی عمومی قابل انجام است. در برونکوسکوپی که تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود، یک داروی بی حس کننده موضعی برای بی حس کردن داخل بینی و پشت گلو اسپری می‌شود. همچنین ممکن است یک داروی آرام بخش برای کمک به آرامش بیمار در طول عمل تجویز شود. آرام بخش، ممکن است باعث خواب آلودگی شود، اما فرد را به خواب نمی‌برد.

در طول عمل، بیمار ممکن است به یک مانیتور برای بررسی ضربان قلب و فشار خون متصل شود. همچنین ممکن است دستگاهی به نام پالس اکسی متر به انگشت متصل شود. این دستگاه محتوای اکسیژن خون را بررسی می‌کند و نشان می‌دهد که آیا بیمار در حین برونکوسکوپی به اکسیژن اضافی نیاز دارد یا خیر.

متخصص ریه، نوک برونکوسکوپ را از پشت گلو به سمت نای و به سمت پایین سوراخ بینی هدایت می‌کند. در بیمارانی که سوراخ‌های بینی باریک دارند، این روش به صورت خوراکی قابل انجام است. در حین برونکوسکوپی، متخصص ریه می‌تواند به لطف دوربین انتهای برونشکوپ، داخل برونش‌ها را با جزئیات ببیند. می‌تواند شرایطی مانند عفونت، تومور، خونریزی و سایر ناهنجاری‌های ریه را جستجو یا تشخیص دهد. در طول روش برونکوسکوپی، در صورت لزوم می‌توان یک یا چند نمونه (بیوپسی) و آب شستشو (لاواژ) از ریه برداشت. این نمونه‌ها برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه پاتولوژی ارسال می‌شوند.

مراقبت های بعد از برونکوسکوپی

کارهایی که قبل از درخواست باید انجام دهید

ممکن است توصیه شود یک هفته قبل از برونکوسکوپی، مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین را متوقف کنید. علاوه بر این، لازم است حداقل ۷-۸ ساعت قبل از عمل چیزی نخورید یا ننوشید.

مراقبت‌های بعد از برونکوسکوپی

پس از انجام عمل، بیمار به مدت ۱-۲ ساعت، تحت نظر قرار می‌گیرد تا از عدم وجود عارضه اطمینان حاصل شود. دهان و گلو احتمالا برای چند ساعت بی حس است. تا زمانی که خواب آلودگی از بین برود، به طور متوسط ​​به مدت ۳ ساعت نباید آب بخورید یا آب بنوشید. ممکن است تا چند روز پس از برونکوسکوپی گلودرد یا گرفتگی صدا وجود داشته باشد. در صورت بروز شرایط زیر پس از برونکوسکوپی، باید با پزشک مشورت شود:

  • تب بیش از یک روز
  • درد قفسه سینه
  • مشکل در تنفس
  • سرفه خونی

بیشتر بدانید: توضیحات دکتر اردا کیانی درباره برونکوسکوپی

عمل برونکوسکوپی چقدر طول می‌کشد؟

عمل برونکوسکوپی که با بی حسی موضعی انجام می‌شود، معمولاً ۳۰-۱۵ دقیقه طول می‌کشد. با این حال، ممکن است حدود ۳ ساعت برای آماده سازی قبل از برونکوسکوپی، برای عمل و بعد از برونکوسکوپی مورد نیاز باشد.

آیا روش برونکوسکوپی خطرناک است؟

برونکوسکوپی به طور کلی بی خطر است و عوارض برونکوسکوپی نادر است. شایع‌ترین عارضه آن خونریزی و کاهش سطح اکسیژن است. پس از برونکوسکوپی، پزشک متخصص ممکن است برای بررسی هر گونه مشکل، عکس رادیوگرافی قفسه سینه را تجویز کند.

لاواژ برونکوسکوپی چیست؟

سلول‌های موجود در راه‌های هوایی را می‌توان با عبور نمک استریل به داخل راه‌های هوایی از طریق برونکوسکوپ و سپس مکیدن این مایع نمونه برداری کرد. این فرآیند به نام لاواژ برونش نیز شناخته می‌شود. سپس نمونه‌های مایع لاواژ برونش در آزمایشگاه بررسی می‌شود.

آیا کودکان می‌توانند برونکوسکوپی شوند؟

در صورت لزوم می‌توان برونکوسکوپی را در نوزادان و کودکان انجام داد. شایع‌ترین دلایل انجام برونکوسکوپی در کودکان عبارتند از: کروپ مکرر، استریدور مزمن و جسم خارجی مشکوک.

آیا برونکوسکوپی با بیهوشی انجام می‌شود؟

برونکوسکوپی روشی است که با بیهوشی موضعی و عمومی قابل انجام است. نحوه انجام عمل برونکوسکوپی با توجه به شرایط بیمار توسط پزشک متخصص تعیین می‌شود. معمولاً تحت بی حسی موضعی انجام می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

call